İş ve Meslek Danışmanı 20. Sınav Başvuruları Başladı!

İş ve Meslek Danışmanı 11UY0017 – 6 Rev.01 sınavı yapılacaktır.

İş ve Meslek Danışmanı sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıda belirtilen web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yeni Sınav Başvurusu için tıklayınız...

Başvuru Tarihleri:

05.03.2019 Saat: 11.30

11.03.2019 Saat: 15.00 arasında gerçekleşecektir.

İş ve Meslek Danışmanı Sınavı

Teorik Sınav Tarihi           : 16.03.2019 – 17.03.2019 / Saat: --

Performans Sınav Tarihi  : 16.03.2019 – 17.03.2019 / Saat: --

(Sınavlarımız, başvuru sayısına bağlı olarak takip eden günlerde devam edebilir.)

• Sınav giriş belgeleri, sınav başvuruları bittikten sonra adayların kendi panelleri üzerinden yayınlanacaktır.
  • Adayların sınav tarih ve saatleri sınav giriş belgesinde belirtilecektir.
  • Adaylar, sınav giriş belgesi üzerinde yazılı olan tarih ve saatte sınav alanında bulunmalıdır.
  • İş ve Meslek Danışmanı sınavımıza ait başvurularda eğitim şartı bulunmamaktadır.

Yeni Sınav Başvurusu Sınav Ücreti: 800 TL

Sınavın Ücretin Yatılacağı Hesap Adı:

S.D.Ü. DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ZİRAAT BANKASI ISPARTA ŞUBESİ

Ücretin Yatırılacağı IBAN No: TR10 0001 0001 3236 2953 0950 36

Sınava Online Başvuru Nasıl Yapabilirim?

• Aday, başvuru aşamasında dekont, başvuru formu ve diploma fotokopisini sisteme yükleyerek başvurusunu tamamlar.
  • Başvuru Formunu online başvuru aşamasında dolduracağınız bilgiler dahilinde sistem otomatik olarak verecektir.
  • Diploma Fotokopisi aslı gibidir veya noter onaylı olmalıdır.
  • Ayrıca e devlet üzerinden alınan mezun belgesi de geçerlidir.
  • Dekont üzerinde açıklama kısmına “Adı – Soyadı ve T.C Kimlik No” yazılmalıdır.
  • Evrakları eksik olan adayların başvuruları kabul edilmemektedir.

Sınava Girmeden Önce Teslim Edilmesi Gereken Evraklar:

Sınava İlk Kez Katılacak Adaylar:

• Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış/imzalanacak başvuru formu
    (Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, tarafınızdan verilen  bilgiler doğrultusunda sistem otomatik olarak verecektir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 1 Adet Fotoğraf
  • Diploma Fotokopisi (Aslı gibidir veya noter onaylı olmalıdır.)
    E – Devlet üzerinden alınan barkotlu mezun belgesi de alınmaktadır.
  • Sınav ücretini yatırdığına dair banka dekontu veya bankamatik makbuzu
  • Engelli adaylar için engel durumunu gösteren sağlık raporu

Sınava İkinci Kez Katılacak Adaylar:
  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış/imzalanacak başvuru formu

Sınava Üç ve Daha Fazla Sayıda Başvuru Yapan Adaylar:
  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış/imzalanacak başvuru formu
  • Sınav ücretini yatırdığına dair banka dekontu veya bankamatik makbuzu

SINAV İÇERİĞİ

Teorik Sınav Konuları
A1/T1: İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Koruma, Çalışma Mevzuatı ve Mesleki Gelişim
A2/T1: Danışanlara Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi
A3/T1: İşverenlere, Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Performans (Uygulama) Sınav Konuları
A2/P1: Danışan Görüşmesi Uygulaması
A3/P1: İşveren Görüşmesi Uygulaması
A3/P2: Eğitim-Öğretim Kurumuna Yönelik Sunum Uygulaması

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemi

• İş ve Meslek Danışmanı belgesi alabilmek için adayların A1, A2, A3  birimlerinden yapılacak sınavların tümünden başarılı olması gerekmektedir.
  • Sınavlar, İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) Ulusal Yeterliliği ile belirlenmiş olan bilgi ifadesi / beceri ve yetkinlikleri değerlendirecek soru ve yöntemlerle, teorik sınav (T1) ve performansa dayalı sınav (P1) şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilir.
  • Adaylar  "İş ve Meslek Danışmanı" yeterliliğinin ölçme - değerlendirme bölümünde belirtilen kriteri sağlayacak şekilde başarılı olmalıdır.

!!! Sınava Başvuru Yapan Adaylar, Aşağıda Belirtilen Hususları Kabul Etmiş Sayılırlar.

• Adayların https://semper.sdu.edu.tr/ web sayfasından online başvuru yapmaları, sınav başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir.
  • Aday tarafından online yapılan başvuru ve ödemenin yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek ve başvuru onaylanacaktır.
  • Sınav yerleştirmeleri adayların başvurularının onaylanma tarihine göre yapılacak olup, sınav giriş belgesi yayınlanan adayların sınav programlarında kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
  • Ödemesi yapılmayan başvuru kabul edilmeyecek ve onaylanmayacaktır.
  • Başvurusu onaylanan adaylara kesinlikle ücret iadesi yapılmamakta ve aday bu taahhüdü başvuru formunda kabul etmektedir.
  • Sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirilmesi sonunda en geç 15 gün içerisinde açıklanacaktır.
  • Sınav sonucunda itiraz ve şikâyet süresi, sınavın açıklandığı günden itibaren 5 iş günü içerisinde alınacaktır.
  • İtiraz – Şikâyet süreci sonunda değerlendirmeler, en geç 15 gün içerisinde açıklanacaktır.
  • Adayların İş ve Meslek Danışmanı atama süreçleri göz ardı edilmeden, sınavlarımız yapılarak açıklanmakta ve süreçler yürütülmektedir. Bu hususta adayların süreçler konusunda baskı yapmamaları önem arz etmektedir.
  • Adaylar, teorik sınav aşamasında güvenlik kontrolünden geçecek olup, herhangi bir eşya alınmayacaktır.
  • Adayın, performans sınav salonlarına ajanda, not kâğıdı, telefon vb. eşyalarla girmesi kesinlikle yasaktır.

NOT: Daha önce sınava giren adaylar, katılmak istedikleri her sınav için yeniden başvuru yapmak zorundadırlar.

İletişim Bilgileri:

Adres: Süleyman Demirel Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Meslek Yüksekokulu A Blok Giriş Katı – Doğu Kampüsü - Merkez / Isparta

Tel No: 0 (246) 211 30 06 – 211 30 03